22 de maig 2012

MUSEU DEL TRACTOR D'EPOCA.2



El Tractor d'anar a sopar.


LANZ BULLDOG 55 RUTERO.

Carter Sec, grassatge amb bomba manual, refrigerat amb aigua.













Detall del"Bufador" extrible acollat  sota el culati que es te que encendre per engegar el tractor.



Detall on va colo cat el bufador. Sense foc  no se engega el tractor.















Volant de conduir el tractor, aquest volant es treu del seu lloc i posició ja que amb el junt  el bufador pogué engegar el vehicle. Es com si diguessin la clau de contacte.












El Senyor Bosch traient el volant.



Es treu la tapa per posar el volant.























"Tubarru" al escapament.







 Imatges de com es usaven a la època els Lanz 55. Feien el fet de ser un arrossegador.


























Amb aquest tractor el senyor Bosch un dia va anar a sopar a Barcelona des de Castellbisbal. Podia haver anat amb el cotxe, pro decidir endur-se el tractor prou còmode amb la seva vela Sport i amb bona marcha ja que aquests tractor en la seva època es usaven com a arrossegadors de remolques.
Arranca de Castellbisbal direcció al Papiol passant per Cal Pupinet, Molins de Rei per la nacional travessant el poble per la antiga nacional II, Sant Feliu de Llobregat entrant a Barcelona per La Diagonal. El Mossos el veuen passar pro no li van dir res, apart de mirar amb curiositat, de nit i un tractor.
Arriba al Restaurant aparca com un cotxe normal i sopar.

Sobre la 1'30 hores de la matinada, ben sopat, el Senyor Bosch va cap al tractor per engegarlo i anar cap a casa. Per engegar com hem dit abans, treu el bufador, encenedor per encendre i fer grossa flamarada, agafa el volant, el inserint a la bomba mentre el so plet va calen tant i mancha que te Mancha en vaivens fins que el Bulldog engega amb el seu típic ¡ pom. pom. pom ¡ degut al ser de un pistó.Desenclava el volant i cap a casa.
L'endema el Gerent del Restaurant el truca, ja que es havia presentat la Policia Municipal, alertats per una veina que ham la seva denuncia telefonia havia relatat els fets.

¡Policia, des placense al aparcamiento del restaurante tal... donde un estraño artefacto nunca visto se ha encendido con grandes llamas i al final ha esplotado, yo ya no he visto mas ya que he bajado la persiana e he ido corriendo a avisar a la Policia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada